Case: dinApoteker.dk

Sikker e-handel med receptpligtig medicin

157 lokale apoteker på dinApoteker.dk

157 danske apoteker fordelt over hele landet er gået sammen om at sætte en helt ny standard for e-handel med receptpligtige lægemidler og håndkøbsmedicin, hvilket har resulteret i den ambitiøse e-handelsløsning dinApoteker.dk.

Visionen med dinApoteker.dk har været at skabe en high-end webshop, der giver kunderne den samme oplevelse af stærk faglighed og kvalificeret medicinsk rådgivning som på det lokale apotek. Et andet vigtigt aspekt har været at få webshoppen og det enkelte apotek til at smelte sammen, så brugerne får en oplevelse af at have apoteket lige ved hånden – lokalt og på nettet – 24 timer i døgnet.

4 millioner separate priser og lagertal gennem systemintegrationer

For at opfylde ønsket om både lokal betjening og handel med receptpligtig medicin på dinApoteker.dk krævede det flere avancerede integrationer til forskellige systemer.

Ønsket om at give kunderne en lokal betjening krævede en integration til netop deres lokalapotek gennem webshoppen, derfor var det nødvendigt at integrere webshoppen op imod hvert af de enkelte apotekers systemer. Gennem integration af de enkelte apotekssystemer håndterer løsningen mere end 4 millioner separate priser og lagertal.

En anden essentiel integration på løsningen er integrationen til NemID og sundhedsdatanettet, der er nødvendig for at give kunderne mulighed for at handle receptpligtig medicin gennem webshoppen. Gennem integration af systemerne er det ikke blot muligt at købe receptpligtig medicin, men det er også muligt at tjekke hvilke recepter, der er tilgængelige på serveren.

Livechat med farmaceuter på dinApoteker.dk

Ingen kø - samme faglige rådgivning

For at sikre faglig stærk rådgivning og give kunderne den nødvendige tryghed har e-handelshuset bag løsningen, Hesehus A/S, inkorporeret flere forskellige online funktioner og features, der gør det ud for den fysiske ekspedient.

Blandt andet kan kunderne 24 timer i døgnet få svar på deres spørgsmål via chatfunktionen ’Spørg din apoteker’, der bemandes af farmakonomer fra de forskellige apoteker. Det giver kunderne mulighed for at være i kontakt med fagligt uddannet personale direkte gennem webshoppen.

Totalt overblik for hele familien

En anden vigtig og meget central feature i den nye webshop er det brugervenlige receptoverblik, som guider kunden i køb af receptpligtig medicin. Kundens recepter er bl.a. opdelt i forskellige kategorier med dertilhørende tips og gode råd, ligesom hvis man lige fik et fif med på vejen af ekspedienten. En ny og fantastisk del af receptoverblikket har endvidere gjort det muligt for forældre også at få adgang til deres børns recepter gennem dinApoteker. På den måde skabes der et totalt overblik for hele familien. Receptoverblikket er også fyldestgørende i forhold til informationer om alt fra dosering og udstedelsesdato til produktbeskrivelse, antal udleveringer tilbage og diverse tilskudsordninger, som kunden er berettiget til.

Receptoverblik for hele familien på dinApoteker.dk

Mikkel Aastrup Nørreslet, ejer af Marselisborg Apotek i Aarhus, der er et af de 157 apoteker i sammenslutningen

”Ønsket med den nye webshop er at tilbyde vores kunder den bedst mulige vejledning og service hele vejen rundt såvel offline som online. Den nye webshop indfrier et stigende behov fra vores kunder om at kunne købe receptpligtig medicin hjemme fra stuen med sikkerhed for deres personlige data og med friheden til at få det bragt til døren eller hente det på det lokale apotek”

dinApoteker.dks e-handelsløsning har brugervenlige produktbilleder

Kend din medicin på emballagen

Sidst, men ikke mindst, er der produktbilleder af det enkelte produkt samt produktvarianter udstedt af forskellige producenter. På den måde er det altid let for kunden at genkende det produkt, man plejer at bruge, selv hvis man ikke kan huske navnet på medicinen.

Fleksibel ordrebehandling

Ordresystemet på dinApoteker.dk er yderst fleksibelt og gør det muligt for den lokale apoteker, der modtager ordren, at ændre eller tilpasse den. Hvis apotekeren under ordrebehandlingen vurderer, at en bestilt vare er risikabel i forbindelse med kundens tilstand, eller sammen med anden medicin kunden får, kan apotekeren kontakte kunden, forklare situationen og ændre ordren direkte i systemet. Prisændringen bliver samtidig tilpasset direkte i systemet, så ekstra opkrævning eller tilbagebetaling sker automatisk, og kunden slipper på den måde for at opleve besvær ved processen.


Levering tilpasset den enkelte kunde

Hos dinApoteker.dk er kunderne i højsædet, også når det kommer til levering. Foruden almindelig omdeling via post og ’click and collect’ enten på det lokale apotek eller hos en nærliggende pakkeshop kan kunderne også få leveret med apotekets bud samme dag og på et tidspunkt, der passer dem. Har man brug for levering her og nu, kan de fleste apoteker også akutlevere med taxa, hvis behovet opstår.

Totalløsning på Bizzkit-platformen

Webshoppen bygger udelukkende på e-handelsplatformen Bizzkit, der som andre standard e-handelsplatforme er gearet til netop e-handel, men med den fordel, at platformen også indeholder DAM, PIM og CMS.

En anden fordel ved Bizzkit er, at standardfundamentet ikke er låst eller begrænset og derfor kan tilpasses den enkelte kunde, så kunden får præcis de funktioner og features, der er helt essentielle for deres forretning. På dinApoteker.dk har det fx resulteret i integrationen til NemID, sundhedsdatanettet og flere forskellige apotekssystemer.

DinApoteker.dk er kommet flot fra start, og ambitionen om at skabe en webshop, hvor kunderne føler sig trygge ved bestilling af receptpligtige lægemidler, er lykkedes, da receptpligtig medicin allerede nu udgør størstedelen af webshoppens ordrer.

Besøg dinApoteker.dk

Bizzkit e-handelsplatform

Casedetaljer

Lancering i januar 2017

Platform

Webshop, PIM, DAM, CMS og Design

Funktioner & features

Receptoverblik, fleksibelt ordresystem og livechat

Integration af systemer

Integration af NemID, sundhedsdatanettet og flere apotekssystemer

Lignende cases

Se flere B2C-cases fra Hesehus

Spørgsmål?
Vi er klar til at hjælpe