Seks tips til E-handel i modvind

Det er ikke nemt for tiden. Vi vil gerne være med til at gøre det hele lidt lettere. Derfor har vi skrevet seks konkrete tips, der hjælper jer med løsninger og inspiration til modgangstider.

Vi har lavet tips, de fleste af jer skal kunne bruge med det samme. Derfor fokuserer vi på de tre grundlæggende parametre, man kan skrue på, når man vil øge omsætningen i e-commerce. Antallet af besøgende, størrelsen på kurvene og konverteringsraten.


Besøgende x Kurvstørrelse x Konverteringsrate = Omsætning

​​​​​​​

Vi vil gerne hjælpe jer med alle dele af regnestykket, men det er konverteringsraten, der kan påvirke allermest. Det skyldes, at konverteringsraten indgår som en procentsats og selv den mindste ændring kan gøre en kæmpe forskel. F.eks. hvis man har 10.000 besøgende og kan optimere sin konverteringsrate fra 2 til 3%, ville man skulle finde 5.000 nye besøgende for at opnå samme omsætningseffekt. Vi er derfor dykket særligt ned i konverteringsoptimering, så I får mest muligt ud af læsetiden.

1. Konverterings-optimering

Det bedste I kan gøre for jer selv og jeres kunder lige nu er konverteringsoptimering. Det er godt for jeres kunder, fordi det handler om at gøre deres hverdag lettere, jeres webshop mere overskuelig og den generelle kundeoplevelse bedre. Det er godt for jer, fordi det giver flere salg, større kurve og øger kundeloyaliteten.

I bør gennemgå alle kunderejser på både desktop og mobil (mere om det i næste afsnit) og tjekke om I møder modstand nogen steder. Har I gjort det så let som muligt at købe hos jer? Er de produkter kunderne møder relevante? Er der mange kunder, der lægger varer i kurven uden at købe – hvis der er, så undersøg hvorfor. Måske kan der gøres noget.

Konverteringsoptimering er ikke én bestemt ting, men mange forskellige små justeringer I alt fra UI & UX til produktinformation og kundeservice. Det vigtigste er, at I finder de steder I kan forbedre og gør det.

Nogle af de vigtigste forbedringer ligger omkring jeres kurv og check-out-flow. Her skal alt gerne være så enkelt for kunden som muligt, så de ender med at købe hos jer. Hvor få klik kan kunden nøjes med? Er priserne på fragt tydelige inden kunden, når til sidste stadie i check-out – eller får de sig en grim overraskelse, der kan få dem til at smutte? Er det let at se hvor man skal trykke for at komme videre i flowet eller forsvinder det i mængden?Der skal være fuldstændig styr på Check-out-flowet, men der også mange andre faktorer, der afgør om kunder konverterer. Har i f.eks. tilstrækkelig produktinformation på jeres sider, mangler der billeder, anmeldelser, specifikationer eller lignende? Er søgefunktionen på jeres side optimal eller giver den ofte ingen eller irrelevante resultater? Er lagerstatus og forventet levering tydelig og retvisende?

Hvad der er det allervigtigste at optimere på netop jeres side er svært at sige, men vores opfordring er helt klar: I kan konverteringsoptimere og I bør gøre det.

1. First Party Data
2. Kunderejsen

2. Kunderejsen på mobiler

Mobilerne bliver kun mere populære. Både til køb på siden og til betaling. I januar 2023 overgik betalingsapps kreditkort i popularitet for første gang, når det handlede om online betaling. Det er en virkelighed, der udvikler sig lige foran os. Flere og flere handler foretages på mobilen, det kan lyde positivt, men der er også en bagside af medaljen. Både konverteringsraten og kurvstørrelsen er generelt mindre på mobilen. Det er derfor et væsentligt indsatsområde for enhver e-handelsvirksomhed.

Mobilbrugere har mindre tålmodighed end desktopbrugere. De er kortere tid på siden og alt foregår hurtigere. Derfor skal siden være let at afkode og anvende. F.eks. er det væsentligt for mobilbrugere hurtigt at kunne se om de kan betale med MobilePay eller ApplePay. Hvis ikke de kan det, hopper de over på en webshop, hvor de kan. Det er hurtigere end at finde sit kreditkort i tasken og indtaste alle oplysningerne. Gør det tidligt tydeligt, at de kan betale præcis som de ønsker.

Det andet fokusområde er, om jeres knapper er nemme at nå, når man holder en mobil. Telefonerne er i dag så store, at det ikke er nemt at nå alle områder på en mobilskærm med den hånd man holder telefonen med. Prøv at hold din telefon som du plejer og nå det øverste venstre hjørne med din tommelfinger (Modsat hvis du er venstrehåndet). Det er ikke helt bekvemt vel? Ofte ligger væsentlige funktioner som menuer her. Det gør det simpelthen sværere for kunderne rent fysisk, end det behøver at være. Overvej derfor, hvordan I gør brugeroplevelsen, så enkel som mulig for jeres kunder.

Det sidste tip er, at I skal se jeres desktop og mobiloplevelse som to forskellige sites. Folk besøger siderne af forskellige grunde og med forskellige formål. Derfor skal der prioriteres i informationerne, sådan at siden ikke er tung og uoverskuelig. Det er stadig vigtigt at informationen er tilgængelige, både for kunden og af SEO-hensyn. Det er bare væsentligt, at I sørger for at gøre det tilgængeligt i små bidder, hvor kunden let kan fordøje indholdet. Derfor er det vigtigt at bruge ”læs mere”- knapper eller accordions, der gør jeres side langt mere læsevenlig på den lille skærm.


3 konkrete tips til bedre mobile kunderejser:

  • Gør det tydeligt, at det bliver nemt for kunden at betale med app
  • Læg ikke væsentlige funktioner i områder, der er svære at betjene på en smartphone
  • Reducér kompleksiteten og informationsmængden på mobil med f.eks. accordions.

Vi har flere tips til dig på den anden side!