13. juni 2018

Hesehus støtter Cykelnerven 2018

Hesehus har i år valgt at støtte Cykelnerven i kampen mod sclerose og sender 76.000 kr. samt fem seje hesehusianere afsted med Cykelnerven til de franske bjerge i dag.

Cykelnerven - vi cykler for en verden uden sclerose

Cykelnerven er Scleroseforeningens årligt tilbagevendende velgørenhedsevent og efter sigende Danmarks hårdeste af slagsen. Hvert år sender Cykelnerven cirka 300 dedikerede cykelentusiaster, som har tilmeldt sig det hæsblæsende event, afsted mod de franske bjerge. Her skal de kæmpe en sej kamp mod Tour de Frances hårdeste etaper – og samtidig selvfølgelig den helt store og meningsfulde kamp for en verden uden sclerose.

Cykelnervens velgørenhedsevent løber over fire dage fra den 13. til 16. juni, hvor rytterne udsættes for de hårdeste etaper i Pyrenæerne, som de professionelle cykelryttere om en lille måned indtager til årets Tour de France.

Det hårde velgørenhedsevent har fået fornem tilslutning af flere kendte ansigter, heriblandt Fyns-holdets egen ambassadør Thomas Helveg, TV2s vejrvært Peter Tanev, deres nyhedsvært Mikael Kamber og deres cykelekspert Dennis Ritter samt tv-værten Claus Elming og hele Danmarks Bubber.

Læs mere om Cykelnerven her.

Hesehus støtter med 76.000 kr. og fem mand

Da Cykelnerven i 2017 tog kampen op mod de franske bjerge og sygdommen sclerose, støttede Hesehus med et sponsorat, men i år hævede vi barren og satte derfor fem deltagerpladser på højkant blandt vores medarbejdere.

Fem seje hesehusianere meldte sig, og til årets udgave af Cykelnerven kan I derfor følge de fem nerveryttere fra Hesehus; Anja Saabye, Kristine Rokkjær, Mette Reinholt Mortensen, Kristian Weinkauff Jakobsen og Lars Ibsen.

Sammen med de fem ryttere har vi siden oktober 2017 samlet hele 76.000 kr. sammen - men det behøver ikke at slutte her. Du kan stadig hjælpe vores fem ryttere med at samle penge ind til Scleroseforeningen og forskning i sclerose her.

Sclerose - kort fortalt

  • I Danmark lever ca. 16.000 mennesker med diagnosen Multipel Sclerose - af disse er ca. 2/3 kvinder.

  • Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden.

  • Sclerose nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentlig, og det viser sig i form af forskellige symptomer.

  • Der findes tre forskellige former for multipel sclerose. Attakvis, primær progressiv og sekundær progressiv sclerose. De tre former kan vise sig forskelligt hos den enkelte, men er alligevel kendetegnet ved nogle særlige mønstre i sygdomsforløbet.

  • Man kender endnu ikke den præcise årsag til sclerose. Mange ting kan spille ind i forhold til, hvorvidt du får sclerose eller ej. Både genetik og miljø har en betydning, og det er umuligt at forudsige, hvem sygdommen rammer.

Mette Reinholt Mortensen

Mette Reinholt Mortensen

"Cykling er blevet et familieprojekt, hvor vi sidste år kørte Alpe d'Huez og Glandon. Da muligheden for at sætte nye mål med Cykelnerven bød sig, var jeg klar på nye cykeludfordringer. At vi samtidig samler ind til forskning i sclerose er et ekstra plus, da jeg ved, hvor stort et behov, der er for at samle ind - også til de mindre udbredte sygdomme som sclerose"

Lars Ibsen

Lars Ibsen

"Jeg har altid godt kunne tænke mig at prøve at køre op ad de hårde bjerge. Jeg tror, at det bliver exceptionelt hårdt, men der ligger en lige så stor udfordring i at køre ned igen. Samtidig synes jeg, at det er et rigtig godt formål, som jeg meget gerne vil være med til at støtte"

Anja Saabye

Anja Saabye

"Jeg så turen som et rigtig godt træningsmål. Samtidig synes jeg, at det er et rigtig godt formål. Jeg har flere i min omgangskreds, som desværre lider af sygdommen, og jeg vil rigtig gerne være med til at rejse penge, så sygdommen og forskningen kan få mere opmærksomhed"

Kristian Weinkauff Jakobsen

Kristian Weinkauff Jakobsen

"Når jeg ser Tour de France, er det helt klart de store bjergetaper, der er fedest at se på. Da jeg så selv fik muligheden for at prøve kræfter med dem, kunne jeg naturligvis kun takke ja. Samtidig er det fedt at kunne være med til at støtte et godt formål som forskning i sclerose ved at samle penge ind op til turen"

Kristine Rokkjær

Kristine Rokkjær

"Jeg deltager i Cykelnerven, fordi det er en personlig motivation for mig at kunne bestige de hårde bjerge. Men jeg har også sclerose tæt inde på familien og har set, hvor afgørende den rette medicin er. Jeg har mærket en øget livskvalitet hos pårørende pga. forbedret medicin takket være ny forskning. Derfor giver det god mening for mig at deltage"

Årets rute

Dag 1: 16. etape af Tour de France – slutningen

  • Col de Menté (stigning: 6,9 km. på 8,1%)

  • Col de Portillon (stigning: 8,3 km. på 7,1%)

Dag 2: 17. etape af Tour de France – den komplette rute

  • Montée de Payragudes (stigning: 14,9 km. på 6,7%)

  • Col de Val Louron Azet (stigning: 7,5 km. på 8%)

  • Pla d’Ádet/Col de Portet (stigning: 16 km. på 8,7%)

Dag 3: 19. etape af Tour de France – de første to stigninger

  • Col d’Aspin (stigning: 12 km. på 6,5%)

  • Col du Tourmalet (stigning: 17,1 km. på 7,3%)

Dag 4: 19. etape af Tour de France – de sidste tre stigninger

  • Col des Bordéres (stigning: 8,6 km. på 5,8%)

  • Col du Soulor (stigning: 8 km. på 8%) og Col d’Aubisque (stigning: 16,6 km. på 4,9%)

Hesehus Cykelnerven deltagere
Hesehus team cykelnerven

Følg Hesehus' nerveryttere på turen

Fra turen bliver skudt i gang i dag, og til den slutter igen lørdag den 16. juni, er vores nerveryttere aktive på de sociale medier, hvor I kan følge deres kamp mod bjergene og sclerose.

Facebook
Følg de fem nerveryttere Kristine, Kristian, Anja, Lars og Mette via deres officielle Facebookside. Her vil alle fem være aktive før, under og efter løbet og opdatere jer på deres præstationer, tanker, og hvad der ellers rør sig i feltet.


Instagram
Under turen laver rytterne en "medarbejdertakeover" på Hesehus' Instagramprofil. Her vil de løbende opdatere jer med billeder og videoklip fra turen.

Tak til vores sponsorer

Vi kunne slet ikke have opnået det flotte resultat af en indsamling uden alle vores fantastiske sponsorer, der har valgt at hjælpe os med at støtte Cykelnerven og Scleroseforeningen i forskningen i sclerose. Derfor vil vi gerne sige tusind tak til alle dem, der har hjulpet os:​​​​​​​

Midtfyns Bryghus

Cyclo Position

Restaurant Fynboen

Kai Thor

Alle jer, der har hjulpet os med private bidrag

Flere nyheder

Få mere nyt fra Hesehus

Hesehus’ kunde DLG vandt på imponerende vis sølv til E-handelsprisen 2018 i kategorien ”Bedste B2B-virksomhed”, Hesehus kan nu bryste sig af at have hjulpet ambitiøse e-handlere til 15 topplaceringer ved det prestigefyldte awardshow -heraf fire af fornemmeste karat.
DLG, et af Europas største grovvareselskaber, strøg helt til tops i kategorien ’Mobile’ til årets Danish Digital Award. Hesehus er et af bureauerne bag deres succesfulde kundeportal.
Vi kan stolt præsentere to nye kunder hos Hesehus; en stor dansk detailkæde og Danmarks førende leverandør af kvalitetsvin. Vi glæder os til et stærkt samarbejde med begge kunder.

Nyhedsbrev

Få serveret alt fra digitale tips og trends til heads-up på relevante seminarer og e-handelskonferencer direkte i din inbox