16. november 2016

Hesehus kåret til bedste store IT-arbejdsplads udenfor København

Danmarks Bedste Arbejdspladser® blev kåret i går aftes, og efter markant fremgang har Hesehus nu indtaget pladsen som Danmarks Bedste IT-arbejdsplads® udenfor København.

Hesehus er blandt Danmarks bedste IT-arbejdspladser

Pressemeddelelse

Danmarks Bedste Arbejdspladser® blev for 16. gang offentliggjort af Great Place to Work® ved en stor gallamiddag i Cirkusbygningen tirsdag den 15. november. De odenseanske e-handelsspecialister Hesehus deltog for anden gang i undersøgelsen og rykker imponerende 10 pladser frem blandt Danmarks Bedste Arbejdspladser®, og blandt Danmarks Bedste IT-arbejdspladser® indtager de nu en plads i top 5.

Vi er meget stolte af placeringen, især fordi den viser, at de tiltag og forbedringer, vi har foretaget på baggrund af sidste Great Place to Work®-undersøgelse har været de helt rigtige for vores medarbejdere. Vi havde også glade og tilfredse medarbejdere sidste gang, men vi har formået at hæve overliggeren, og det vil vi fortsat arbejde på at gøre. For os er det altafgørende at have glade medarbejdere, der føler sig værdsatte, og som ved, at det stykke arbejde, de udfører, har stor værdi, da vi ikke kan levere det, vi gør i dag uden dem", siger Lars Hedal, adm. direktør for Hesehus A/S.

Det er konsulent- og rådgivningsvirksomheden Great Place to Work®, der har gennemført kortlægningen af Danmarks Bedste Arbejdspladser®, som alle danske arbejdspladser med minimum 20 medarbejdere har haft mulighed for at deltage i. Og hos Great Place to Work® har man også lagt mærke til e-handelshusets tiltag: "Det har været en fornøjelse at følge den udvikling Hesehus har gennemgået som arbejdsplads fra 2014 og til i dag. Hesehus kan være stolte af denne udvikling, og placeringen på listen over de bedste arbejdspladser er en streg under, at Hesehus er en arbejdsplads udover det sædvanlige", siger Jakob Lundvig, chefkonsulent hos Great Place to Work®.

Ifølge Great Place to Work®-modellen er en god arbejdsplads et sted, hvor medarbejderne har tillid til de mennesker, de arbejder for, er stolte af det arbejde, de udfører og føler fællesskab med deres kollegaer. Fem parametre er helt afgørende målepunkter, når Great Place to Work® afdækker om en arbejdsplads er en god arbejdsplads med høj grad af tillid, stolthed og fællesskab. De første tre parametre – troværdighed, respekt og retfærdighed – giver et indblik i, om medarbejderne har tillid til ledelsen, om de føler opbakning og omsorg gennem ledelsens handlinger, og om virksomheden i medarbejdernes øjne er præget af rimelighed, upartiskhed og lighed. De resterende to parametre – stolthed og fællesskab – vurderer, om medarbejderne er stolte af deres funktion i virksomheden og af virksomheden som helhed og hvilken grad af imødekommenhed, sammenhold og venlighed, de mener, præger arbejdspladsen.

Som en del af undersøgelsen svarer medarbejderne i virksomheden anonymt på et spørgeskema, ligesom den enkelte virksomhed udfylder en såkaldt kulturprofil, der gør Great Place to Work® i stand til at evaluere virksomhedens organisationskultur. Kulturprofilen kortlægger en række faktuelle data om arbejdspladsen, men vigtigst er en række åbne spørgsmål med fokus på temaer, som intern kommunikation, atmosfære, medarbejderindflydelse og socialt liv, der giver Great Place to Work® et indblik i arbejdspladsens værdigrundlag og arbejdspladskultur. Hesehus valgte i kulturprofilen at lade medarbejderne sætte ord på bl.a. deres opfattelse af virksomheden, deres medindflydelse og det sociale miljø.

"Jeg er sådan en, der med det samme mærker stemninger, og allerede ved første samtale havde jeg en rigtig rar mavefornemmelse og kunne mærke den familiære stemning. Jeg kan godt som ny møde ind spændt og lidt usikker, men hver dag går jeg hjem opløftet med en følelse af at være en del af noget. At vi som team kan udrette noget sammen. Her er der ingen, der kører sololøb. Hos Hesehus er det tydeligt, at det handler om at yde sammen. Der er en varme og åbenhed og ikke mindst en ægthed over ledelsens åbenhed, som jeg ikke er stødt på andre steder. Der er så mange steder, hvor man vil bryste sig af at være åben og transparent, men hvor medarbejderne ikke er enige. Her er der en tilgængelighed, kammeratlighed og åbenhed fra ledelsen, der i den grad motiverer" - testimonial fra Kristine Konopka, projektleder hos Hesehus.

Se hele top 10 over IT-branchens Bedste Arbejdspladser® 2016

Læs mere om Great Place to Work®

Flere nyheder

Få mere nyt fra Hesehus

For 12. gang slår FDIH dørene op til årets største konference i den danske e-handelsbranche, nemlig E-handelskonference og Messe 2016, og igen i år er Hesehus selvfølgelig med som sponsor og udstiller.
Hos Hesehus har vi mange spændende projekter i ilden, og de bliver stadig flere. Derfor har vi brug for flere dygtige hænder, og vi byder med glæde velkommen til bl.a. en ny projektkoordinator ​​​​​​​til vores UX Design team og en search- og rekrutteringskonsulent mere til HR.
Der findes næppe den e-handler, der ikke i den ene eller anden sammenhæng er stødt på begrebet disruption. Men hvordan håndterer og forholder du dig til begrebet som webshopejer?

Nyhedsbrev

Få serveret alt fra digitale tips og trends til heads-up på relevante seminarer og e-handelskonferencer direkte i din inbox